Accommodatie boeken?

Tijdens je vakantie of reis is het natuurlijk van belang dat je een (goede) accommodatie hebt, je wilt immers niet je nachten op straat doorbrengen. Daarom is het handig om je vooraf te verdiepen in de verschillende overnachtingen die er te vinden zijn. Er zijn vele mogelijkheden en voor elk budget is er wel een overnachtingsplek en die vind je hier. Zo heb je hostels, hotels, vakantiehuizen, zoals bungalows, maar ook villa’s! Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Booking.co

Mijn favoriete go-to site om een overnachting te boeken is Booking.com. Wat ik heb gemerkt is dat Booking bijna altijd de goedkoopste prijzen heeft als het om accommodatie gaat. Eenzelfde hotel of hostel kan op andere sites zoals Agoda of Hotels.com al snel duurder zijn. Natuurlijk is dit niet altijd het geval dus check altijd voor de zekerheid ook nog een andere website!

Je kunt op Booking de overnachtingen sorteren op je eigen wensen: wil je dichtbij of zelfs in het centrum zitten? Dichtbij een treinstation? Dichtbij de bezienswaardigheden? Je kunt ook de kaart openen en kijken welk hotel of hostel op een goede locatie ligt.

Wil je er zeker van zijn dat je de laagste prijs krijgt? Klik dan bovenaan op “laagste prijs eerst”. Als je dit niet doet laat Booking je de duurdere overnachtingen zien. Dit is zonde want er zijn zoveel goedkopere opties beschikbaar. Ook kan het lonen (vooral in het geval van hostels) om op enkele overnachtingen te klikken en zelf de prijzen te bekijken en niet gelijk af te gaan op de eerste prijs die je tegenkomt. Het kan namelijk voorkomen dat Booking in eerste instantie een hogere prijs aangeeft, maar dit is gebaseerd op alles wat je aangeeft als wens te hebben. Klik altijd even verder en kijk zelf of het ook daadwerkelijk een goede optie voor jou is!